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Original title:
Phytosterol and Acyl Chain Oxidation Products Formed upon Thermal Treatment of Phytosteryl/-stanyl Fatty Acid Esters
Translated title:
Phytosterol- und Fettsäureoxidationsprodukte nach Thermischer Behandlung von Phytosteryl-/Phytostanylfettsäureestern
Author:
Wocheslander, Stefan Paul
Year:
2018
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan
Advisor:
Engel, Karl-Heinz (Prof. Dr.)
Referee:
Engel, Karl-Heinz (Prof. Dr.); Rychlik, Michael (Prof. Dr.)
Language:
en
Subject group:
LEB Lebensmitteltechnologie
TUM classification:
LEB 050d
Abstract:
The formation of phytosterol oxidation products was investigated in a non-enriched and in a phytosteryl/-stanyl fatty acid ester-enriched liquid margarine upon various cooking and baking processes via on-line LC-GC. In the second part of the thesis, a GC/MS-based method was developed for the identification and quantitation of novel acyl chain oxidation products formed upon thermal treatment of phytosteryl/-stanyl fatty acid ester mixtures.
Translated abstract:
Die Bildung von Phytosterol-Oxidationsprodukten in einer nicht angereicherten und einer mit Phytosteryl-/Phytostanylfettsäureestern angereicherten Pflanzenölcreme wurde mittels on-line LC-GC nach verschiedenen Koch- und Backprozessen untersucht. Im zweiten Teil der Arbeit wurde eine auf GC/MS basierende Methode entwickelt, um neue Phytosteryl /Phytostanylfettsäureester mit oxidiertem Fettsäurerest in thermisch behandelten Phytosteryl-/Phytostanylfettsäureester-Mischungen zu identifizieren und zu...     »
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1369766
Date of submission:
26.07.2017
Oral examination:
18.01.2018
File size:
3437282 bytes
Pages:
152
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20180118-1369766-1-4
Last change:
02.02.2018
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