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Original title:
On the heat stability of concentrated milk systems 
Original subtitle:
Kinetics of heat-induced dissociation and aggregation of casein micelles 
Translated title:
Über die Hitzestabilität konzentrierter Milchsysteme 
Translated subtitle:
Kinetik der Dissoziation und Aggregation von Caseinmicellen 
Year:
2017 
Document type:
Dissertation 
Institution:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan 
Advisor:
Kulozik, Ulrich (Prof. Dr.) 
Referee:
Kulozik, Ulrich (Prof. Dr.); Hinrichs, Jörg (Prof. Dr.); Polifke, Wolfgang (Prof., Ph.D.) 
Language:
en 
Subject group:
LEB Lebensmitteltechnologie 
Abstract:
This research work showed that heat stability of concentrated milk can be described by reaction kinetics. A modelling approach of the continuous heat treatment conditions made it possible to calculate working ranges for targeted microbial inactivation and, at the same time, preservation of the colloidal stability of casein micelles in concentrated milk. Milieu conditions that foster heat-induced coagulation and physical changes of casein micelles associated with coagulation were investigated. Th...    »
 
Translated abstract:
Diese wissenschaftliche Arbeit zeigte, dass die Hitzestabilität von konzentrierter Milch durch einen reaktionskinetischen Ansatz beschrieben werden kann. Die Modellierung kontinuierlicher Erhitzungsprozesse ermöglichte es, Arbeitsgebiete zu definieren, die zu einer gezielten Inaktivierung von Mikroorganismen bei gleichzeitig minimaler Schädigung der kolloidalen Stabilität der Caseinmicellen führen. Millieubedingungen, die die hitzeinduzierte Koagulation beschleunigen sowie die damit verbundenen...    »
 
ISBN:
978-3-658-19695-0 
Oral examination:
01.08.2017 
Last change:
23.11.2017