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Original title:
Immunoanalytical Determination of Mycotoxins in Food with an Automatized Instrumental Platform
Translated title:
Immunoanalytische Bestimmung von Mykotoxinen in Lebensmitteln mit einem automatisierbaren Instrument
Author:
Sauceda-Friebe, Jimena Celia
Year:
2011
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät für Chemie
Advisor:
Niessner, Reinhard (Prof. Dr.)
Referee:
Niessner, Reinhard (Prof. Dr.); Schieberle, Peter (Prof. Dr.)
Language:
en
Subject group:
CHE Chemie
Keywords:
Ochratoxin A, OTA, MCR 3, green coffee
Translated keywords:
Ochratoxin A, OTA, MCR 3, Rohkaffee
TUM classification:
UMW 150d; UMW 151d; UMW 199d; BIO 320d; CHE 880d; LEB 034d
Abstract:
Mycotoxins, in particular ochratoxin A (OTA), may contaminate important crops. To ensure that legal contamination limits are not exceeded, fast, sensitive, robust and reproducible detection methods are needed. We developed an indirect competitive immunoanalytical method for the detection of OTA in green coffee. The MCR 3, an automatic chip reader instrument, and a regenerable glass chip were used. The method may be used for multi-toxin detection in the future.
Translated abstract:
Toxische Mykotoxine, insbesondere Ochratoxin A (OTA), können wichtige Kulturpflanzen kontaminieren. Es werden schnelle, ausreichend sensitive, robuste und reproduzierbare Detektionsmethoden benötigt, damit die Einhaltung gesetzlicher Höchstwerte in Lebensmitteln überwacht werden kann. In der vorliegenden Arbeit wurde unter Verwendung eines automatisierten Chip-Readers (Munich Chip Reader 3, MCR 3) und eines regenerierbaren (Glas)Chips, eine indirekt kompetitive immunanalytische Methode für die...     »
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1071931
Date of submission:
11.04.2011
Oral examination:
19.08.2011
File size:
3256175 bytes
Pages:
167
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20110819-1071931-1-0
Last change:
22.05.2012
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