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Original title:
Entwicklung immunanalytischer Methoden zur Detektion von niedermolekularen toxischen Verbindungen in Lebensmitteln
Translated title:
Development of immunological methods for the detection of low-molecular weight toxic compounds in foodstuffs
Author:
Karsunke, Xaver York Zacharias
Year:
2011
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät für Chemie
Advisor:
Nießner, Reinhard (Prof. Dr.)
Referee:
Nießner, Reinhard (Prof. Dr.); Groll, Michael (Prof. Dr.)
Language:
de
Subject group:
CHE Chemie
TUM classification:
UMW 151d; UMW 152d; UMW 170d; UMW 196d; UMW 199d; UMW 350d; CHE 200d; CHE 516d; LEB 034d
Abstract:
Ziel der Dissertation war es, schnelle immunanalytische Verfahren zur Detektion von Mykotoxinen in Getreide und von polyzyklischen aromatischen Kohlenwasserstoffen (PAKs) in Trinkwasser zu entwickeln. Bei der qualitativen und quantitativen Bestimmung von Mykotoxinen stand die Methodenentwicklung im Vordergrund. Hierzu wurde ein Chemilumineszenz-Mikroarray für die Detektion von Aflatoxinen und Ochratoxin A in Getreide hergestellt und erfolgreich validiert. Bei der Detektion von PAKs in Trinkwasse...     »
Translated abstract:
The overall goal of this thesis was the development of fast immunological methods for the detection of mycotoxins in crops and of polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs) in water intended for human consumption. The main focus of the qualitative and quantitative determination of mycotoxins was on the development of a new detection method. Therefore a chemiluminescence microarray for the detection of aflatoxins and ochratoxin A in crops was successfully produced and validated. For the detection of...     »
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1078608
Date of submission:
31.05.2011
Oral examination:
27.07.2011
File size:
4902341 bytes
Pages:
217
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20110630-1078608-1-3
Last change:
30.05.2012
 BibTeX