Masterarbeit
Title:
Towards Demystifying Intra-Function Parallelism in Serverless Computing
Entmystifizierung von Intra-Funktion Parallelismus in Serverless Computing
Serverless computing offers a pay-per-use model with high elasticity and automatic scaling for a wide range of applications. One of the key concepts of serverless is that the cloud provider manages and allocates all necessary infrastructure for the application to run. Since commercial cloud providers abstract most of the underlying infrastructure, these services work similarly to black-boxes. Due to this, developers can quickly allocate more resources, especially virtual CPUs (vCPUs), than they...    »

Serverless Computing bietet ein Pay-per-Use-Modell mit hoher Elastizität und automatischer Skalierung für eine breite Palette von Anwendungen. Eines der Schlüsselkonzepte von Serverless ist, dass der Cloud-Anbieter die gesamte für die Ausführung der Anwendung erforderliche Infrastruktur verwaltet. Da kommerzielle Cloud-Anbieter den größten Teil der zugrunde liegenden Infrastruktur abstrahieren, funktionieren diese Dienste ähnlich wie Blackboxen. Aus diesem Grund können Entwickler schnell mehr Re...    »

Serverless, Function-as-a-Service, Container-as-a-Service, Parallelization, Parallel execution
Subject:
DAT Datenverarbeitung, Informatik
DDC:
000 Informatik, Wissen, Systeme
Jindal, Anshul; Chadha, Mohak
Gerndt, Michael (Prof. Dr.)
Date of acceptation:
15.09.2021