User: Guest  Login
Original title:
Ernährungsstatus von Patienten mit Krebserkrankungen unter stationären Bedingungen
Translated title:
Nutritional status of patients with cancer under inpatient conditions
Author:
Ludolph, Kristina
Year:
2020
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät für Medizin
Advisor:
Hauner, Johann J. (Prof. Dr.)
Referee:
Hauner, Johann J. (Prof. Dr.); Martignoni, Marc (Prof. Dr.)
Language:
de
Subject group:
MED Medizin
TUM classification:
MED 405d
Abstract:
Es wurden der Ernährungsstatus und der Verlauf des Körpergewichts von onkologischen Patienten mittels Nutritional Risk Screening, Körpergewicht und BMI erfasst. Zusätzlich erfolgte eine Handkraftmessung und die Patienten erhielten Fragebögen zur gesundheitsbezogenen Lebensqualität und zur Bewertung der Verpflegung. Ziel war es, den Ernährungsstatus unter stationären Bedingungen zu erheben und dabei den Gewichtsverlauf der Patienten zu beobachten um diesen durch individuelle Verpflegung und suppo...     »
Translated abstract:
Nutritional risk screening, body weight and BMI were used to assess the nutritional status and body weight profile of oncological patients. In addition, a hand strength measurement was carried out and patients received questionnaires on health-related quality of life and hospital food provision. The aim was to determine the nutritional status under inpatient conditions and to observe the patients’ weight progression in order to improve it through individual nutrition and supportive nutrition the...     »
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1525707
Date of submission:
12.12.2019
Oral examination:
17.06.2020
File size:
752295 bytes
Pages:
119
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20191203-1525707-1-2
Last change:
31.07.2020
 BibTeX