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Original title:
High Pressure Inactivation of Bacteria
Original subtitle:
Mathematical and Microbiological Aspects
Translated title:
Die mittels Hochdruck induzierte Inaktivierung von Bakterien
Translated subtitle:
Mathematische und mikrobiologische Aspekte
Author:
Kilimann, Klaus Valentin
Year:
2005
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan
Advisor:
Gänzle, Michael (Assistant Prof. Dr.rer.nat.)
Referee:
Gänzle, Michael (Assistant Prof. Dr.rer.nat.); Delgado, Antonio (Prof. Dr. habil.); Hartmann, Christoph (Prof. Dr.-Ing.)
Format:
Text
Language:
en
Subject group:
BIO Biowissenschaften; LEB Lebensmitteltechnologie
Keywords:
pasteurisation; high-pressure-temperature inactivation; modelling; process heterogeneity; baroprotection; Lactococcus lactis; Escherichia coli
Translated keywords:
Pasteurisation; Hochdruck-Temperaturinaktivierung; Modellierung; Prozessheterogenität; Baroprotektion; Lactococcus lactis; Escherichia coli
TUM classification:
LEB 123d; BIO 270d
Abstract:
The aim of this thesis was to study the effect of temperature-co-solvent or combined pressure-temperature-co-solvent induced inactivation behaviour of bacteria. Therefore, the focus was set on the fermentative organism Lactococcus lactis ssp. cremoris MG 1363, which should be characterised on its physiological behaviour under extreme conditions. In addition, previously measured data sets were used (Molina-Höppner, 2002) to the pressure-temperature-co-solvent dependent inactivation kinetics that...     »
Translated abstract:
Das Ziel der Arbeit stellte die Untersuchung temperatur- oder druck-temperatur- oder druck-pH-induzierter Inaktivierung von Bakterien in Abhängigkeit von verschiedenen Additiva zum Messsystem „Milchpuffer“ dar. Dabei kam der fermentative Organismus Lactococcus lactis ssp. cremoris MG 1363 sowie der Verderbsorganismus Escherichia coli TMW 2.497 zum Einsatz. Der Fokus der Arbeit lag auf L. lactis sowie der Analyse der druck-temperaturinduzierten Inaktivierung. Zusätzlich zu den in dieser Arbeit ge...     »
Publication :
Universitätsbibliothek der Technischen Universität München
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=603629
Date of submission:
27.07.2005
Oral examination:
20.09.2005
Controlled terms:
Lactococcus lactis cremoris Inaktivierung Hochdruck Escherichia coli
File size:
2109760 bytes
Pages:
147
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss20051006-1026079275
Last change:
03.02.2006
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