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Original title:
Strukturelle Charakterisierung von katalytischen und regulatorischen Proteinen des Escherichia coli Maltose/Maltodextrin-Systems
Translated title:
Structural characterization of catalytic and regulatory proteins of the maltose/maltodextrin system of Escherichia coli
Author:
Weiß, Simon Christoph
Year:
2019
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan
Advisor:
Skerra, Arne (Prof. Dr.)
Referee:
Skerra, Arne (Prof. Dr.); Scherer, Siegfried (Prof. Dr.)
Language:
de
Subject group:
CHE Chemie
TUM classification:
CHE 800d
Abstract:
Drei Proteinkomponenten des Maltose/Maltodextrin-Systems von E. coli wurden biochemisch und kristallographisch charakterisiert. 72 verschiedene Konstrukte des Regulators MalT wurden hinsichtlich Exprimierbarkeit, Stabilität und Oligomerzustand durchmustert. Zum Verständnis des molekularen Mechanismus der durch MalQ katalysierten Glycosyltranferase-Reaktion wurden Kristallstrukturen der apo-Form sowie Komplexe mit Maltose bzw. einem Inhibitor mit Auflösungen von bis zu 2,1 Å aufgeklärt. Von MalM...     »
Translated abstract:
Three protein components of the maltose/maltodextrin system in E. coli were biochemically and crystallographically characterized. 72 different constructs of the regulator MalT have been screened with regard to expression yield, stability and oligomerization tendency. To understand the molecular mechanism of the glycosyltranferase reaction catalyzed by MalQ crystal structures of the apo form and complexes with maltose and an inhibitor were elucidated at resolutions down to 2.1 Å. The signal pepti...     »
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1481730
Date of submission:
13.05.2019
Oral examination:
26.11.2019
File size:
10964247 bytes
Pages:
202
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20191126-1481730-1-3
Last change:
20.01.2020
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