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Original title:
Immobilized enzyme technology for the production of whey protein hydrolysates 
Original subtitle:
Design of flow-through trypsin reactors, influence of hydrolytic environment, and comparison with free trypsin 
Translated title:
Immobilisierte Enzymtechnologie zur Herstellung von Molkenproteinhydrolysaten 
Translated subtitle:
Design von Durchfluss Trypsinreaktoren, Einfluss der hydrolytischen Umgebung und Vergleich mit freiem Trypsin 
Year:
2019 
Document type:
Dissertation 
Institution:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan 
Advisor:
Kulozik, Ulrich (Prof. Dr.) 
Referee:
Kulozik, Ulrich (Prof. Dr.); Schwab, Wilfried (Prof. Dr.) 
Language:
en 
Subject group:
LEB Lebensmitteltechnologie 
Keywords:
Molkeprotein, Trypsin, Immobilisierung, Monolith 
Translated keywords:
Whey protein, trypsin, immobilization, monolith 
Abstract:
Im Zusammenhang mit der Entwicklung eines industriell anwendbaren, wirtschaftlichen Verfahrens zur enzymatischen Proteinmodifikation, wurde Trypsin auf den Polymethacrylate-Monolithen immobilisiert. Immobilisierte Trypsinreaktoren mit einer Porengröße von 6 um zeigten ein hohes Potenzial für eine weitere Steigerung. Die Analyse der Hydrolysebedingungen und der erhaltenen DH- und Hydrolysat-Profile liefert eine fundierte Kenntnisbasis für die zielgerichtete Herstellung von Proteinhydrolysaten. 
Translated abstract:
To improve the industrial application of tryptic hydrolysis of proteins, trypsin was immobilized on the polymethacrylate monoliths. Immobilized trypsin reactors with 6 µm pore size showed high potential to be further upscaled for producing protein hydrolysates. A triangular relationship among hydrolytic conditions, DH and hydrolysate profiles are established. This thesis provides the scientific base to precisely control the production of protein hydrolysates with desired profiles. 
Oral examination:
25.04.2019 
File size:
25244228 bytes 
Pages:
250 
Last change:
28.05.2019