User: Guest  Login
Original title:
Microbiota of raw and microfiltered ESL milk
Translated title:
Mikrobiota von Rohmilch und mikrofiltrierter ESL Milch
Author:
Schmidt, Verena Sophia Johanna
Year:
2018
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan
Advisor:
Scherer, Siegfried (Prof. Dr.)
Referee:
Scherer, Siegfried (Prof. Dr.); Ehrmann, Matthias A. (Prof. Dr.)
Language:
en
Subject group:
LEB Lebensmitteltechnologie; OEK Ökotrophologie, Ernährungswissenschaft
TUM classification:
OEK 100d; LEB 050d
Abstract:
This thesis aims at the characterization of cow`s milk microbiota, i.e. the diversity, variance and stability of raw milk microflora on farm level monitored over 15 months, the microbial composition of retail microfiltered extended shelf life milk (ESL) with special reference to spoilage bacteria limiting shelf life as well as the description of hitherto unknown bacteria originating from raw milk of this study and the dairy environment.
Translated abstract:
Vorliegende Arbeit befasst sich mit der Charakterisierung von Kuhmilch-Mikrobiota. Zum einen wurde die Varianz, Diversität und Stabilität der Rohmilchflora eines Bauernhofes über einen Zeitraum von 15 Monaten analysiert, des Weiteren wurde die Mikroflora von mikrofiltrierter ESL Milch mit Schwerpunkt auf haltbarkeitslimitierende Bakterien untersucht. Außerdem erfolgte eine Neubeschreibung von Bakterien, welche aus Rohmilch im Rahmen dieser Studie bzw. aus dem Umfeld einer Molkerei gewonnen wurde...     »
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1446876
Date of submission:
16.07.2018
Oral examination:
21.11.2018
File size:
6252205 bytes
Pages:
143
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20181121-1446876-1-9
Last change:
11.01.2019
 BibTeX