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Original title:
Influences on the concetration of hop flavor components during dry hopping
Translated title:
Einflüsse auf die Konzentrationen von Hopfenaromakomponenten während der Kalthopfung
Author:
von Terzi geb. Haslbeck, Korbinian Georg Benjamin
Year:
2022
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
TUM School of Life Sciences
Advisor:
Coelhan, Mehmet (Prof. Dr.)
Referee:
Coelhan, Mehmet (Prof. Dr.); Rychlik, Michael (Prof. Dr.)
Language:
en
Subject group:
BRA Brauwesen; CHE Chemie
Keywords:
Humulus lupulus L., essential oil, dry hopping, transfer rate, beer flavor
Translated keywords:
Humulus lupulus L., ätherisches Öl, Kalthopfung, Transferrate, Bieraroma
TUM classification:
BRA 000
Abstract:
Dry hopping leads to high losses of valuable flavor components, as well as unwanted variations in the beer flavor due to the lack of process control. Therefore, dry hopping starter material, process factors and final beer were investigated. Furthermore, different yields between the oil components were analyzed using a solubility model. The results show that conversion reactions, loss- and extraction processes significantly influence the concentration of hop flavorings during dry hopping.
Translated abstract:
Kalthopfung führt zu hohen Verlusten wertgebender Aromakomponenten, sowie ungewollten Variationen im Bieraroma aufgrund fehlender Prozesskontrolle. Daher wurden Ausgangsmaterial der Kalthopfung, Prozessfaktoren und finales Bier untersucht. Des Weiteren wurden die Unterschiede in den Ausbeuten zwischen den Ölkomponenten mittels eines Löslichkeitsmodel analysiert. Die Ergebnisse zeigen, dass Umwandlungsreaktionen, Verlustprozesse und Extraktionsvorgänge die Konzentrationen flüchtiger Hopfenstoffe...     »
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1634154
Date of submission:
30.12.2021
Oral examination:
28.10.2022
File size:
14142788 bytes
Pages:
137
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20221028-1634154-1-6
Last change:
14.11.2022
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