User: Guest  Login
Original title:
Assessment of soy cake protein quality for broiler feeding through infrared spectroscopy calibration validated by in-vitro feed analyses and in-vivo feeding studies
Translated title:
Bewertung der Proteinqualität von Sojakuchen für die Broilerfütterung mittels Nahinfrarot-Spektroskopie, validiert durch in-vitro Futteranalysen und in-vivo Fütterungsversuche
Author:
Hoffmann, Dominik Hannes
Year:
2019
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan
Advisor:
Windisch, Wilhelm (Prof. Dr.)
Referee:
Windisch, Wilhelm (Prof. Dr.); Schmidhalter, Urs (Prof. Dr.)
Language:
en
Subject group:
LAN Landbauwissenschaft
Keywords:
soybean, near infrared spectroscopy, growth performance, trypsin inhibitor, broiler
Translated keywords:
Sojabohnen, Trypsininhibitor, Nahinfrarot-Spektroskopie, Wachstumsversuche, Broiler
TUM classification:
LAN 640d
Abstract:
Soybeans have to be processed before being fed to monogastric animals to reduce their content of antinutritive substances (e.g. activity of trypsin inhibitor (TIA)). Different processing methods are applied to reduce these amounts and increase the nutritional value, but excessive treatment might decrease nutritional quality. Therefore, near infrared spectroscopy was tested of suitability for fast TIA estimation in soybeans to obtain high quality in animal feed. Furthermore, new data gathered in...     »
Translated abstract:
Sojabohnen müssen, wegen ihres Gehalts an antinutritiven Substanzen (z. B. der Trypsininhibitoraktivität (TIA)), vor der Verfütterung an Monogastriern behandelt werden. Hierbei werden verschiedene Aufbereitungsmethoden angewandt, um TIA zu reduzieren und die Futterqualität zu erhöhen. Übermäßige Aufbereitung kann jedoch zu einer verringerten Futterqualität führen. Deshalb wurde getestet, ob mittels Nahinfrarot-Spektroskopie in Form einer Schnellanalyse die TIA Werte in Sojabohnen geschätzt werde...     »
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1468716
Date of submission:
21.01.2019
Oral examination:
23.07.2019
File size:
10756963 bytes
Pages:
86
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20190723-1468716-1-6
Last change:
12.08.2019
 BibTeX