Effects of Enzymatic Hydrolysis and Fermentation of Pea Protein Isolate on its Functional, Sensory and Immunogenic Properties
Translated title:
Auswirkungen der enzymatischen Hydrolyse und Fermentation von Erbsenproteinisolat auf seine funktionellen, sensorischen und immunogenen Eigenschaften
Author:
Garcia Arteaga, Veronica
Year:
2023
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
TUM School of Life Sciences
Advisor:
Eisner, Peter (Prof. Dr.)
Referee:
Eisner, Peter (Prof. Dr.); Dawid, Corinna (Prof. Dr.)
Language:
en
Subject group:
LEB Lebensmitteltechnologie
Abstract:
Enzymatic hydrolysis and fermentation showed significant effects on the molecular weight distribution, protein functionality and sensory profile proteins of treated pea protein isolates. Moreover, immunological tests showed that the combination of these treatments reduced the immunogenicity of pea proteins.
Translated abstract:
Enzymatische Hydrolyse und Fermentation zeigten signifikante Auswirkungen auf die Molekulargewichtsverteilung, die Proteinfunktionalität und das sensorische Profil Proteine von behandelten Erbsenproteinisolaten. Darüber hinaus zeigten immunologische Tests, dass die Kombination dieser Behandlungen die Immunogenität von Erbsenproteinen verringerte.