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Original title:
Bedeutung rohstoffbedingter Inhaltsstoffe und produktionstechnologischer Einflüsse auf die Trübungsproblematik im Bier 
Translated title:
Importance of the Substances of Raw Materials and the Technological Influences of Production on Turbidity Problems in Beer 
Year:
2006 
Document type:
Dissertation 
Institution:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan 
Advisor:
Back, Werner (Univ.-Prof. Dr.-Ing., Dr.-Ing. habil.) 
Referee:
Back, Werner (Prof. Dr. Dr. habil.); Görg, Angelika (apl. Prof. Dr. rer. nat., Dr.-Ing. habil.) 
Format:
Text 
Language:
de 
Subject group:
BRA Brauwesen 
Keywords:
Trübung; Identifizierung; Filtrierbarkeit; Filtration 
Translated keywords:
Haze; identification; filterability; filtration 
Abstract:
Die Glanzfeinheit des Bieres ist ein wichtiges Qualitätskriterium. Einer der letzten Produktionsschritte ist die Filtration. Die vorherigen Produktionsschritte müssen so beschaffen sein, dass das Bier eine gute Filtrierbarkeit aufweist. Die Definition Filtrierbarkeit bezieht sich nicht nur auf den Druckanstieg am Filtereinlauf, sondern auch auf das eigentliche Ziel der Filtration, nämlich die Trübung am Filterauslauf. Die Forschungsarbeit befasst sich mit Nachweismethoden zur Trübungsidentifizie...    »
 
Translated abstract:
The brightness of the beer is an important quality criterion. One of the last production steps is the filtration. The previous production steps must take place in a way that the beer shows a good filterability. The definition filterability does not only refer to the increase of pressure at the filter inlet, but also to the real target of filtration, namely the turbidity at filter outlet. The research paper deals with the detection methods for the identification of turbidity, so that a statement...    »
 
Publication :
Universitätsbibliothek der Technischen Universität München 
Oral examination:
20.11.2006 
File size:
3375886 bytes 
Pages:
142 
Last change:
21.11.2017