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Original title:
A novel approach for structural analysis of high viscose starch based products during heating 
Translated title:
Entwicklung eines online Analysensystems zur Beurteilung der Stärkeverkleisterung von hochviskosen Medien 
Year:
2014 
Document type:
Dissertation 
Institution:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan 
Advisor:
Becker, Thomas (Prof. Dr.) 
Referee:
Becker, Thomas (Prof. Dr.); Rohm, Harald (Prof. Dr.); Arendt, Elke (Prof. Dr.) 
Language:
en 
Subject group:
BIO Biowissenschaften; LEB Lebensmitteltechnologie 
Keywords:
starch gelatinization, wheat bread, confocal laser scanning microscopy 
Translated keywords:
Särkeverkleisterung, Weizenbrot, Konfokale Laser Scanning Mikroskopie 
Abstract:
In summary, a visual online detection system to investigate changes in starch granules on a microstructural scale during heating was developed. This in situ system monitors the structural changes of starch granules such as starch gelatinization with the advantage of being unaffected by secondary factors. Correlation between CLSM and DSC were used to investigate the onset of starch gelatinization of complex high viscose products. This knowledge is fundamental for the process optimization and se...    »
 
Translated abstract:
Ziel dieser Arbeit war der Aufbau einer Analysenmethode zur direkten visuellen Online-Messung der Verkleisterungseigenschaften von hochviskose Medien ohne externen Einfluss unter sogenannten Realbedingungen (tatsächliche Rohstoff- und Prozessparameter). Korrelationen der mikroskopischen Untersuchungen mit etablierter thermischer Analysenmethode (DSC) dienten zur methodenbedingte Ausarbeitung von Kennwerten wie der Verkleisterungstemperatur von Stärke zur Beurteilung von Produktbeschaffenheiten. 
Oral examination:
12.12.2014 
File size:
27150165 bytes 
Pages:
104 
Last change:
21.01.2015