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Original title:
Studies on teff (Eragrostis tef) malt as alternative raw material for lactic acid fermented gluten-free beverages
Translated title:
Studie über die Verwendung von Teffmalz (Eragrostis tef) als alternativen Rohstoff für milchsäurefermentierte glutenfreie Getränke
Author:
Gebremariam, Mekonnen Melaku
Year:
2014
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan
Advisor:
Becker, Thomas (Prof. Dr.)
Referee:
Becker, Thomas (Prof. Dr.); Arendt, Elke (Prof. Dr.)
Language:
en
Subject group:
BRA Brauwesen
Keywords:
gluten-free, lactic acid fermentation, mashing, teff malt
Abstract:
This project was designed to study influences of kilning conditions on quality attributes of teff malt, and thermal stabilities of its amylolytic enzymes, and develop processing conditions to utilize it as alternative raw material for gluten-free beverage. To this end, optimal kilning and mashing conditions were developed, and finally, an optimal fermentation condition yielding a beverage with sufficiently low pH to suppress growth of food spoilage microorganisms and acceptable sensory qualities...     »
Translated abstract:
Das Ziel dieses Projektes war den Einfluss der Darrparameter auf die Qualitätsmerkmale von Teff-Malz zu testen. Weiterhin wurde die Temperaturstabilität der Alpha Amylasen geprüft. Letztlich sollten die optimalen Prozessparameter zur Herstellung eines glutenfreien Getränks gefunden werden, um Teff als alternative Rohfrucht einsetzen zu können. Dazu wurden die optimalen Darr- und Maischeverhältnisse untersucht, und schließlich die optimalen Gärbedingungen um ein Getränk mit einem zufriedenstellen...     »
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1206245
Date of submission:
22.04.2014
Oral examination:
12.12.2014
File size:
15737450 bytes
Pages:
110
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20141212-1206245-0-0
Last change:
20.01.2015
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