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Original title:
Rohmilchmikrobiota in Nord- und Süddeutschland - Zusammensetzung und Ermittlung hofseitiger Einflussfaktoren
Translated title:
Raw milk microbiota in northern and southern Germany - composition and determination of farm-specific influencing factors
Author:
Siebert, Annemarie Karoline
Year:
2021
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
TUM School of Life Sciences
Advisor:
Scherer, Siegfried (Prof. Dr.)
Referee:
Scherer, Siegfried (Prof. Dr.); Vogel, Rudi F. (Prof. Dr.)
Language:
de
Subject group:
BIO Biowissenschaften
TUM classification:
BIO 260
Abstract:
Die Zusammensetzung von Rohmilchmikrobiota ist äußerst komplex und hat einen enormen Einfluss auf die Qualität von Milchprodukten. Die DNA-Extraktion und die Erstellung der Sequenzierbibliothek wurden optimiert, um Rohmilchmikrobiota zu sequenzieren. Darauf aufbauend wurde der Einfluss hofseitiger Faktoren auf die Biodiversität und Abundanz von verderbs- und hygieneassoziierten Keimgruppen in Rohmilch analysiert. Eine neue Gattung der Aerococcaceae und eine neue Raineyella-Art wurden beschrieben...     »
Translated abstract:
The composition of raw milk microbiota is highly complex, contributing to the quality of dairy products. DNA extraction and sequencing library preparation were optimized to sequence raw milk microbiota. Based on this, the impact of farm-specific factors on the biodiversity and abundance of spoilage- and hygiene-associated bacteria in raw milk was analyzed. A new genus of the Aerococcaceae and a new Raineyella species were described.
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1614981
Date of submission:
23.06.2021
Oral examination:
02.09.2021
File size:
3233215 bytes
Pages:
149
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20210902-1614981-1-0
Last change:
05.11.2021
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