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Original title:
Wirkung zweier Flavonoide -Flavon und Quercetin- auf das Proteom humaner transformierter und nicht transformierter Kolonozyten
Translated title:
Effect of the two flavonoids -flavone and quercetin- on human transformed and non-transformed colonocytes
Author:
Herzog, Angelika
Year:
2004
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan
Advisor:
Wenzel, U. (Dr.)
Referee:
Daniel, H. (Prof. Dr.); Rechkemmer, G. (Prof. Dr.); Görg, A. (Prof. Dr.)
Format:
Text
Language:
de
Subject group:
CHE Chemie
Controlled terms:
Colon Zelle Transformation (Genetik) Proteom Quercetin Flavone; Colon Polyphenole Krebs (Medizin) Prävention
Abstract:
Flavonoide stellen eine Gruppe von mehr als 6500 polyphenolischen Verbindungen dar, die natürlicherweise in pflanzlichen Nahrungsmitteln vorkommen. Sie weisen ein breites Spektrum biologischer Wirkungen auf und werden u.a. im Zusammenhang mit einer Protektion der Karzinogenese und Tumorentwicklung in Verbindung gebracht. So lassen mehrere epidemiologische Studien vermuten, dass ein hoher Verzehr von Flavonoiden mit einem verminderten Risiko, an Krebs zu erkranken, einhergeht. Die Fähigkeit einig...     »
Translated abstract:
Flavonoids are polyphenolic compounds that occur ubiquitously in plants. They are considered as active food ingredients with a spectrum of anti-carcinogenic and cancer-preventive activities. The majority of flavonoids is known to reduce reactive oxygen species (ROS) which is taken as the main reason of their anti-carcinogenic potential. In the present studies 27 different flavonoids were screened with regard to their scavenging activity for superoxidanion- and hydroperoxide radicals in human tra...     »
Publication :
Universitätsbibliothek der TU München
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=603465
Date of submission:
22.10.2003
Oral examination:
04.03.2004
File size:
31365318 bytes
Pages:
145
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss2004030411683
Last change:
27.06.2005
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