Aspects of Multi-Focal Vision
Aspekte multifokalen Sehens
Fakultät für Elektrotechnik und Informationstechnik
Buss, Martin (Prof. Dr.)
Buss, Martin (Prof. Dr.); Färber, Georg (Prof. Dr.)
MSR Meßtechnik, Steuerungs- und Regelungstechnik, Automation
Computer vision, robotics, vision systems, vision-based control, attention control
Bildverarbeitung, Robotik, Sichtsysteme, bildbasierte Regelung, Aufmerksamkeitssteuerung
Machine vision using a combination of optical sensors with different measurement accuracies and fields of view, so called multi-focal vision, is investigated on different abstraction levels: static, dynamic, and planning. The performance of multi-focal vision systems is quantified. Novel multi-focal vision-based and attention control strategies are proposed, analyzed, and compared to conventional strategies. These novel approaches enhance the perceptual and controlling capabilities of Robots by...    »