Bachelorarbeit
Author(s):
Margreiter, M.
Title:
Visualisierung und Aufbereitung von Gebäudestrukturen für Personenstromsimulationen
Visualization and Processing of Building Structures for Pedestrian Flow Simulations
Im Rahmen dieser Bachelorarbeit wurde ein Programm zum Entwurf und nachträglichen Bearbeiten von zweidimensionalen Szenarien für die Simulation von Personenströmen entwickelt. Mit Hilfe dieses sogenannten SinoGen-Generators kann der Benutzer durch grafische Eingabe neue Topografien erstellen und diese im für die weitere Simulation benötigten XML-Dateiformat abspeichern. Ein besonderes Augenmerk lag hierbei auf den Möglichkeiten eines Imports und Interp...    »

Within the scope of this bachelor thesis a program was developed for designing and subsequently editing two-dimensional scenarios for a simulation of critical crowd. With the aid of this so-called SinoGen generator and itsgraphical interface a user can create new topography files and save them in the required file format XML for a subsequent simulation. Special attention was paid to the possibility of importing and analyzing an existing CAD geometry in the DXF...    »

Prof. Borrmann, A.; Prof. Rank, E.; Dr. Klein, W.
Cooperation:
Siemens AG
Quarter:
4. Quartal
Year / month:
2008-11
Month:
Language from translation:
University:
Faculty:
Ingenieurfakultät Bau Geo Umwelt (BGU)
TUM Institution: