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Original title:
Regulation and ecological relevance of fructosyltransferases in Lactobacillus reuteri 
Translated title:
Regulation and ökologische Bedeutung der Fruktosyltransferasen von Laktobazillus reuteri 
Year:
2006 
Document type:
Dissertation 
Institution:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan 
Advisor:
Gänzle, Michael G. (Prof. Dr.); Vogel, Rudi F. (Prof. Dr. habil.) 
Referee:
Vogel, Rudi F. (Prof. Dr. habil.); Scherer, Siegfried (Prof. Dr. habil.); Gänzle, Michael G. (Prof. Dr.) 
Format:
Text 
Language:
en 
Subject group:
LEB Lebensmitteltechnologie 
Keywords:
Lactobacillus reuteri, glycosyltransferases 
Translated keywords:
Laktobazillus reuteri, Glykosyltransferasen 
Controlled terms:
Lactobacillus reuteri; Sauerteig; Glycosyltransferasen; Enzymatische Regulation 
TUM classification:
LEB 614d; CHE 827d 
Abstract:
Glycosyltransferases form oligo- and homopolysacchrides from sucrose. The regulation and functionality von glycosyltransferases in two strains of Lactobacillus reuteri, L. reuteri TMW1.106 and LTH5448, was examined. Fructosyltransferases were regulated by sucrose and by environmental conditions. Products formed by fructosyltransferases improved stress resistance towards antimicrobial substances and during freeze-drying. The presence of fructosyltransferases increased competitiveness of L. reuter...    »
 
Translated abstract:
Glykosyltransferasen bilden Oligosaccharide und Homopolysaccharide aus Saccharose. Die Regulation und Funktion von Glykosyltransferasen in zwei Lactobacillus reuteri Stämmen TMW1.106 und LTH5448 wurde untersucht. Es konnte gezeigt werden, dass die Fruktosyltransferasen durch Saccharose und durch Umweltbedingungen reguliert werden. Von Fruktosyltransferasen gebildetet Produkte verbessern Stressresistenz gegenüber antimikrobieller Substanzen und während der Gefriertrocknung Die Präsenz von Fruktos...    »
 
Publication :
Universitätsbibliothek der Technischen Universität München 
Oral examination:
23.10.2006 
File size:
6960594 bytes 
Pages:
130 
Last change:
17.11.2011