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Original title:
Behaviour of bacterial endospores and toxins as safety determinants in low acid pressurized food 
Translated title:
Das Verhalten bakterieller Endosporen und Toxine als Sicherheitsdeterminanten in schwach sauren hochdruckbehandelten Lebensmitteln 
Year:
2005 
Document type:
Dissertation 
Institution:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan 
Advisor:
Ehrmann, M.A. (PD Dr. rer. nat.); Gänzle, M.G. (PD Dr. rer. nat.) 
Referee:
Vogel, Rudi F. (Prof. Dr. habil.); Märtlbauer, E.P. (Univ.-Prof. Dr. med. vet., Dr. med. vet. habil.) 
Format:
Text 
Language:
en 
Subject group:
LEB Lebensmitteltechnologie 
TUM classification:
LEB 022d; LEB 175d; LEB 034d 
Abstract:
The inactivation of bacterial endospores by hydrostatic pressure requires the combined application of heat and pressure. After analyzing the flora of carrots and mashed carrots, strains concerning food spoilage were isolated from the carrot habitat to obtain practice relevant “wild strains”. The resistance of spores of 14 food isolates and 5 laboratory strains to treatments with pressure and temperature in mashed carrots was determined. A large variation was observed in the pressure resistance o...    »
 
Translated abstract:
In dieser Arbeit wurde die mikrobielle Sicherheit schwach saurer, hochdruckbehandelter Lebensmittel bewertet. Leitorganismen für Verderb in Karottenbrei konnten anhand einer Florenanalyse des Habitates “Karotte” bestimmt werden. Anschließend wurden 14 Lebensmittelisolate und 5 Laborstämme ausgewählt, um die Reduktion von keimfähigen Endosporen in Karottenbrei unter verschiedenen Druck- und Temperaturbedingungen zu bestimmen. Dabei wurde eine große Variabilität der Resistenz festgestellt. Die Bes...    »
 
Publication :
Universitätsbibliothek der TU München 
Oral examination:
25.01.2005 
Controlled terms:
Lebensmittel Konservierung Säuerung Hochdrucktechnik Lebensmittelmikrobiologie Bakterien Endospore Lebensmitteltoxikologie Haltbarkeit 
File size:
925504 bytes 
Pages:
112 
Last change:
22.05.2006