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Original title:
Ochratoxin A Production by Aspergillus ochraceus 
Translated title:
Ochratoxin A-Produktion durch Aspergillus ochraceus 
Year:
2004 
Document type:
Dissertation 
Institution:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan 
Advisor:
Vogel, R. F. (Univ.-Prof. Dr. rer. nat. habil.) 
Referee:
Hock, B. (Univ.-Prof. Dr. rer. nat.) 
Format:
Text 
Language:
en 
Subject group:
BIO Biowissenschaften; CHE Chemie 
Keywords:
moulds; Aspergillus; mycotoxins; ochratoxin A; PCR; RT PCR 
Translated keywords:
Schimmelpilze; Aspergillus; Mycotoxine; Ochratoxin A; PCR; RT-PCR 
TUM classification:
CHE 870d; BIO 327d 
Abstract:
Ochratoxin A, one of the 5 most important mycotoxins in food safety, is produced by several Aspergillus and Penicillium strains growing on grain, grapes and coffee. OTA biosynthesis in Aspergillus spp. depends more on the complex interaction of diverse environmental conditions than on a single growth factor or even the genetic ability to produce OTA. No apparent connection between biomass and OTA production was observed. OTA production by Aspergillus ochraceus could be controlled by the pH of th...    »
 
Translated abstract:
Ochratoxin A (OTA), eines der 5 lebensmittelrelevanten Mykcotoxine, wird von Aspergillen und Penicillien überwiegend auf Getreide, Weintrauben und Kaffee produziert. Die OTA-Biosynthese in Aspergillus spp. ist von der komplexen Interaktion verschiedener Umweltfaktoren abhängig, weniger von einzelnen Wachstumsfaktoren oder der genetischen OTA-Synthesefähigkeit. Zwischen Biomasse- und OTA-Produktion besteht kein Zusammenhang. Unter definierten Bedingungen konnte die OTA-Produktion von A. ochraceus...    »
 
Publication :
Universitätsbibliothek der TU München 
Oral examination:
09.02.2004 
Controlled terms:
Aspergillus ochraceus Ochratoxin A Biosynthese Nachweis Biochemische Methode 
File size:
6260778 bytes 
Pages:
110 
Last change:
13.04.2006