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Original title:
Stability of vegetable micro-constituents at intermediate temperatures: fate of vitamins and other micro-components in products based on fruits and vegetables
Translated title:
Stabilität von Mikrobestandteilen in Produkten pflanzlichen Ursprungs bei intermediären Temperaturen: die Entwicklung von Vitaminen und anderen Mikrobestandteilen in Produkten auf Früchte-und Gemüsebasis
Author:
Herbig, Anna-Lena
Year:
2016
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan
Advisor:
Rychlik, Michael (Prof. Dr.)
Referee:
Schmitt-Kopplin, Philippe (Prof. Dr.); Marchioni, Eric (Prof. Dr.); Rychlik, Michael (Prof. Dr.); Renard, Catherine (Dr.)
Language:
en
Subject group:
LEB Lebensmitteltechnologie
TUM classification:
LEB 050d
Abstract:
The deterioration pace of vitamin C is principally influenced by the filling volume of recipients. A negligible effect was found for the food matrix meaning that products based on apples and carrots can interchangeably be used for fortifications. In food products, the oxygen availability decreases down to anaerobic conditions during heat treatments at 80°C, also near the surface, while oxygen in model solutions stays abundant. For complete stabilization of 5-methyltetrahydrofolate, the amoun...     »
Translated abstract:
Die Zerfallsgeschwindigkeit von Vitamin C wird hauptsächlich vom Füllvolumen der Behälter beeinflusst. Eine zu vernachlässigende Wirkung der Lebensmittelmatrix wurde festgestellt, weshalb Äpfel und Karotten gleichermaßen für Anreicherungen verwendet werden können. In Lebensmitteln nimmt die Sauerstoffverfügbarkeit während Erwärmungen bei 80°C bis zu anaerobischen Bedingungen ab, auch an der Oberfläche, während Sauerstoff in Modellösungen im Überfluss vorhanden bleibt. Für die komplette Stabili...     »
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1350580
Date of submission:
28.10.2016
Oral examination:
20.12.2016
File size:
4581436 bytes
Pages:
250
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20161220-1350580-1-4
Last change:
06.03.2017
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