Sliding Mode Control of Electromechanical Systems
Sliding Mode Regelung von elektromechanischen Systemen
Fakultät für Elektrotechnik und Informationstechnik
Buss, Martin (Prof. Dr.)
Buss, Martin (Prof. Dr.); Utkin, Vadim I. (Prof. Dr.)
MSR Meßtechnik, Steuerungs- und Regelungstechnik, Automation
sliding mode control, electromechanical systems, position control of induction machines
Sliding Mode Regelung, elektromechanische Systeme, Positionsregelung für Asynchronmaschinen
Sliding mode control provides insensitivity to parameter variations and disturbances. These robustness properties make this discontinuous control strategy very attractive. However, its implementation in the presence of unmodeled dynamics leads to high-frequency oscillations termed chattering. This effect degrades the control performance and might damage the system. Many current implementations suffer from this drawback. In this thesis, a novel sliding mode control strategy for mechanical system...    »