Key Derivation with Physical Unclonable Functions
Schlüsselableitung mit Physical Unclonable Functions
Fakultät für Elektrotechnik und Informationstechnik
Sigl, Georg (Prof. Dr.)
Sigl, Georg (Prof. Dr.); Bossert, Martin (Prof. Dr.)
DAT Datenverarbeitung, Informatik
TUM classification:
DAT 460d
Physical Unclonable Functions (PUFs) evaluate manufacturing variations to derive unique secret keys from integrated circuits. Error correction is needed for generating reliable keys. Two schemes are introduced, i.e. Systematic Low Leakage Coding without secrecy leakage and Differential Sequence Coding, which stores pointers to reliable PUF bits in a compressed form. The work analyzes the efficiency and security of both schemes with methods from information theory and by practical implementations...    »

Physical Unclonable Functions (PUFs) messen Fertigungsschwankungen, um Geheimnisse aus integrierten Schaltungen abzuleiten. Dazu wird Fehlerkorrektur benötigt. Zwei Ansätze werden vorgestellt: Systematic Low Leakage Coding, bei dem keine Geheimnisse durch die Helperdaten leaken und Differential Sequence Coding, bei dem Zeiger auf stabile PUF Response Bits komprimiert gespeichert werden. Diese Arbeit zeigt ihre Effizienz und Sicherheit mit informationstheoretischen Methoden und praktischen Implem...    »

19.12.2016
02.02.2017