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Original title:
Interaction of lupin and sunflower secondary plant metabolites with lactic acid- and bifidobacteria
Translated title:
Wechselwirkung von sekundären Pflanzenstoffen in Lupinen und Sonnenblumen mit Milchsäure- und Bifidobakterien
Author:
Fritsch, Caroline Monika Tanja
Year:
2016
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan
Advisor:
Vogel, Rudi F. (Prof. Dr.)
Referee:
Vogel, Rudi F. (Prof. Dr.); Schwab, Wilfried (Prof. Dr.)
Language:
en
Subject group:
BIO Biowissenschaften; LEB Lebensmitteltechnologie
TUM classification:
LEB 020d
Abstract:
In this work, the suitability of lupin and sunflower raw materials (flour, protein concentrate) for lactic fermentation was examined with respect to growth, persistence and metabolism of potential starter strains. Four out of five tested lactic acid- and bifidobacteria showed high fermentation performances in lupin and sunflower substrates. The secondary plant metabolites did not have a significant inhibitory effect on the selected bacteria. Depending on the fermentation strain, the concentratio...     »
Translated abstract:
In dieser Arbeit wurde die Eignung von Lupinen- und Sonnenblumenrohstoffen (Mehl, Proteinkonzentrat) zur Milchsäurefermentation hinsichtlich Wachstum, Durchsetzbarkeit und Stoffwechsel potenzieller Starterstämme untersucht. Vier von fünf untersuchten Milchsäure- und Bifidobakterien zeigten eine hohe Fermentationsleistung in den Lupinen- und Sonnenblumensubstraten. Die sekundären Pflanzeninhaltsstoffe hatten keinen signifikant hemmenden Einfluss auf die getesteten Bakterien. Je nach Fermentations...     »
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1293048
Date of submission:
16.02.2016
Oral examination:
28.04.2016
File size:
3066104 bytes
Pages:
118
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20160428-1293048-1-3
Last change:
16.06.2016
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