Learning Sequence Representations
Lernen von Sequenz-Repräsentationen
Fakultät für Informatik
van der Smagt, Patrick (Prof. Dr.)
van der Smagt, Patrick (Prof. Dr.); Schmidhuber, Jürgen (Prof. Dr.)
DAT Datenverarbeitung, Informatik
machine learning, recurrent neural networks, neural networks
maschinelles lernen, rekurrente Neuronale Netze, neuronale Netze
TUM classification:
DAT 260d; DAT 815d
We contribute to the field of neural networks, and recurrent ones in particular, in three ways. First we show how neural networks can be used to process not only points, but random variables summarised by their expectations and variances. Second, a framework to reduce sequences to points is introduced. Third, leveraging variational inference we find latent state representations of sequences, enabling arbitrarily complex distributions of sequences. The methods are experimentally verified for huma...    »

Wir tragen drei Methoden zum Feld der (rekurrenten) neuronalen Netze bei. Zuerst zeigen wir wie nicht nur Punkte, sondern Zufallsvariablen in Form ihrer Erwartungswerte und Varianzen durch sie hindurchpropagiert werden k ̈onnen. Dann pr ̈asentieren wir ein Rahmenwerk um Sequenzen auf Punkte abzubilden. Zuletzt nutzen wir ,,variational inference” um latente Zust ̈ande von Sequenzen zu finden, was es uns erlaubt beliebig komplexe Sequenzen zu repr ̈asentieren. Die Methoden werden fu ̈r die Vorhers...    »

02.11.2015
4711999 bytes