mediatum - digital collection management
Benutzer: Gast   Login

Originaltitel:
Interior point methods for optimal control problems with pointwise state constraints
Übersetzter Titel:
Innere-Punkte-Verfahren für Optimalsteuerung mit punktweisen Zustandsbeschränkungen
Fakultät für Mathematik
Ulbrich, Michael (Prof. Dr.)
Ulbrich, Michael (Prof. Dr.); Kunisch, Karl (Prof. Dr.); Vexler, Boris (Prof. Dr.)
Fachgebiet:
MAT Mathematik
Stichworte:
Optimal control, state constraints, interior point methods, self-concordance
Übersetzte Stichworte:
Optimale Steuerung, Zustandsbeschränkungen, Innere-Punkte-Verfahren, Selbstkonkordanz
Schlagworte (SWD):
Optimale Kontrolle; Elliptische Differentialgleichung; Nebenbedingung; Innere-Punkte-Methode; Konkordanz Mathematik
TU-Systematik:
MAT 496d; MAT 355d
Kurzfassung:
This work presents a new approach for the solution of pointwise state constrained optimal control problems that are governed by linear elliptic partial differential equations. The main idea of this approach is to replace the state constraints by a single constraint using a smoothed minimum function. The resulting interior point methods are analysed in an infinite-dimensional setting using in parts the concept of self-concordance, which is generalized to Banach spaces. Numerica...    »