User: Guest  Login
Original title:
Analyse des Lebensmittelverzehrs Normalgewichtiger
Translated title:
Analysis of food consumption of normal weight subjects
Author:
Kellner, Marietta
Year:
2012
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät für Medizin
Advisor:
Schusdziarra, Volker H. (Prof. Dr.)
Referee:
Schusdziarra, Volker H. (Prof. Dr.); Halle, Martin (Prof. Dr.); Rummeny, Ernst J. (Prof. Dr.)
Language:
de
Subject group:
LEB Lebensmitteltechnologie; MED Medizin
Abstract:
Der Lebensmittelverzehr Normalgewichtiger ist bisher wenig untersucht, weshalb1400 Ernährungsprotokolle von 100 Teilnehmern analysiert wurden. Die Energieaufnahme durch festes Essen lag im Durchschnitt bei 1776 kcal, wobei Brot den größten Anteil hatte. Der Verzehr von Lebensmitteln hoher Energiedichte ging mit einer Reduktion der täglichen Nahrungsmenge einher, wodurch eine höhere Kalorienzufuhr jedoch nicht zu vermeiden war. Größere tägliche Schwankungen in der Energieaufnahme wurden nur durch...     »
Translated abstract:
The eating habits of normal weight subjects are largely unknown. In our study we have analyzed 1400 dietary records of 100 normal weight subjects. The average energy intake was of 1776 kcal. Most of this energy resulted from the consumption of bread. Consumption of food items with high energy content was paralleled by a decrease of food quantity; nevertheless energy intake increased. Only few of the ingested aliments caused a relevant day-to-day change in the energy intake. An increase of energ...     »
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1094677
Date of submission:
02.01.2012
Oral examination:
21.11.2012
File size:
1089611 bytes
Pages:
152
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20121121-1094677-1-7
Last change:
30.01.2013
 BibTeX