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Original title:
Metabolite Profiling of Maize Grain: Differentiation due to Genetics, Environment and Input System 
Translated title:
Metabolite Profiling von Mais: Differenzierung anhand genetischem Hintergrund, Umwelteinfluss und Anbaupraxis 
Year:
2011 
Document type:
Dissertation 
Institution:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan 
Advisor:
Engel, Karl-Heinz (Prof. Dr.) 
Referee:
Engel, Karl-Heinz (Prof. Dr.); Gierl, Alfons (Prof. Dr.) 
Language:
en 
Subject group:
LAN Landbauwissenschaft; LEB Lebensmitteltechnologie 
Keywords:
metabolite profiling, maize, GC/MS, NIRS 
Translated keywords:
Metabolite Profiling, Mais, GC/MS, NIRS 
Abstract:
A metabolite profiling approach for maize (Zea mays) based on gas chromatography/mass spectrometry was applied to the simultaneous detection, identification and quantification of a broad spectrum of non-polar (fatty acid methyl esters, free fatty acids, fatty alcohols, sterols, hydrocarbons) and polar (sugars, sugar alcohols, organic and inorganic acids, amino acids, amines) constituents. The non-targeted method allowed the investigation of the influence of genetics (cultivar, genetic modificati...    »
 
Translated abstract:
Mittels eines auf Gaschromatographie/Massenspektrometrie basierenden Metabolite Profiling Ansatzes wurde in Mais (Zea mays) ein breites Spektrum niedermolekularer unpolarer (Fettsäuremethylester, freie Fettsäuren, Fettalkohole, Sterole, Kohlenwasserstoffe) und polarer (Zucker, Zuckeralkohole, organische und anorg. Säuren, Aminosäuren, Amine) Verbindungen detektiert, identifiziert und quantifiziert. Die nicht zielgerichtete Methode erlaubte die Untersuchung des Einflusses von genetischem Hintergr...    »
 
Oral examination:
11.02.2011 
File size:
1992076 bytes 
Pages:
127 
Last change:
14.04.2011