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Original title:
Defining and Optimization of Satho Production Technology
Translated title:
Bestimmung und Optimierung der Satho Produktionstechnologie
Author:
Srithamma, Lumprai
Year:
2009
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan
Advisor:
Geiger, Eberhard (Prof. Dr.)
Referee:
Zäh, Michael F. (Univ. Prof. Dr.-Ing.), Abele, Eberhard (Univ. Prof. Dr.-Ing.)
Language:
en
Subject group:
BRA Brauwesen
Keywords:
satho, loogpang, fermentation by-products, real time PCR
Translated keywords:
Satho, Loogpang, Gärungsnebenproduktgruppen, real time PCR
Abstract:
The content of alcohol and three categories of fermentation by-products of satho produced from various kinds of substrates and starter culture were analyzed. The high proficiency isolates of mould and yeast from loogpang were identified by sequencing of rDNA and real time PCR revealed as R.oryzea and S.cerevisiae respectively. Satho product obtained from semi-conventional fermentation using rice wort as substrate showed closely in chemical profile with reference product sample and contained high...     »
Translated abstract:
Der Alkoholgehalt und drei Vertreter von Gärungsnebenproduktgruppen verschiedner Satho Erzeugnisse, die mit unterschiedlichen Substraten und Starterkulturen hergestellt wurden, wurden analysiert. Die hoch effektiven Schimmelpilz-und Hefeisolate aus Loogpang wurden über rDNA-Sequenzierung und real time PCR als R.oryzae und S.cerevisiae identifiziert. Satho aus semikonventioneller Fermentation mit Reiswürze als Substrat zeigten zum Referenzprodukt sehr ähnliche chemische Profile und wiesen zudem d...     »
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=685946
Date of submission:
27.04.2009
Oral examination:
14.09.2009
Pages:
99
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20090914-685946-1-4
Last change:
18.09.2009
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