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Original title:
Sucrose metabolism in lactobacilli and bifidobacteria
Translated title:
Saccharosemetabolismus in Laktobazillen und Bifidobakterien
Author:
Kaditzky, Susanne B.
Year:
2008
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan
Advisor:
Vogel, Rudi F. (Prof. Dr. habil.)
Referee:
Vogel, Rudi F. (Prof. Dr. habil.); Scherer, Siegfried (Prof. Dr. habil.); Gänzle, Michael (Prof. Dr.)
Language:
en
Subject group:
LEB Lebensmitteltechnologie
Controlled terms:
Lactobacillus; Zuckerstoffwechsel; Bifidobacterium
TUM classification:
BIO 272d
Abstract:
Exopolysaccharides (EPS) produced from sucrose by sourdough lactobacilli can have positive effects on dough and bread quality. The production of oligosaccharides and the incorporation of bifidobacteria can further enhance the nutritional value of baked goods. The sucrose metabolism of Lactobacillus reuteri and Bifidobacterium lactis and the glycosyltransferases and sucrose phosphorylases involved therein were genetically and biochemically characterized. The glucan synthesis by L. reuteri was opt...     »
Translated abstract:
Exopolysaccharide (EPS), die durch im Sauerteig vorkommende Laktobazillen aus Saccharose gebildet werden, können positive Effekte auf die Teig- und Brotqualität haben. Die Bildung von Oligosacchariden und die Verwendung von Bifdobakterien kann zusätzlich den nutritiven Wert von Backwaren verbessern. Der Saccharosemetabolismus von Lactobacillus reuteri und Bifidobacterium lactis und die daran beteiligten Glykosyltransferasen und Saccharosephosphorylasen wurden genetisch und biochemisch charakteri...     »
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=631403
Date of submission:
25.10.2007
Oral examination:
17.01.2008
Pages:
148
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20071023-631403-1-5
Last change:
27.09.2010
 BibTeX