The present study provides a current overview about the spectrum of beer-spoiling bacteria which was obtained by evaluating routine analysis samples in terms of contaminating species and brewing-related questions. A new beer-spoiling species was demarcated from known species and subsequently newly described. The phenotypic and genotypic variability of beer-spoiling L. rossiae isolates was determined. Furthermore, the optimization of a routine analysis method used for the detection of beer-spoiling bacteria in process samples containing yeast was described.
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The present study provides a current overview about the spectrum of beer-spoiling bacteria which was obtained by evaluating routine analysis samples in terms of contaminating species and brewing-related questions. A new beer-spoiling species was demarcated from known species and subsequently newly described. The phenotypic and genotypic variability of beer-spoiling L. rossiae isolates was determined. Furthermore, the optimization of a routine analysis method used for the detection of beer-spoili...
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Translated abstract:
Die vorliegende Arbeit enthält einen aktuellen Überblick über das Spektrum bierschädlicher Bakterien, der aus der statistischen Auswertung von Routineanalyse-Proben hinsichtlich der kontaminierenden Spezies sowie brauerei-relevanter Fragestellungen gewonnen wurde. Eine neue bierschädliche Spezies wurde gegen bekannte Arten abgegrenzt und neu beschrieben. Die genotypische und phänotypische Variabilität bierschädlicher L. rossiae-Isolate wurde bestimmt. Des Weiteren wurde die Optimierung der Analyse hefehaltiger Prozessproben im Hinblick auf die Detektion bierschädlicher Bakterien beschrieben.
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Die vorliegende Arbeit enthält einen aktuellen Überblick über das Spektrum bierschädlicher Bakterien, der aus der statistischen Auswertung von Routineanalyse-Proben hinsichtlich der kontaminierenden Spezies sowie brauerei-relevanter Fragestellungen gewonnen wurde. Eine neue bierschädliche Spezies wurde gegen bekannte Arten abgegrenzt und neu beschrieben. Die genotypische und phänotypische Variabilität bierschädlicher L. rossiae-Isolate wurde bestimmt. Des Weiteren wurde die Optimierung der Analy...
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