User: Guest  Login
Original title:
Occurrence, Detection, Characterization and Description of Selected Beer-Spoilage Lactic Acid Bacteria 
Translated title:
Vorkommen, Nachweis, Charakterisierung und Beschreibung ausgewählter bierschädlicher Milchsäurebakterien 
Year:
2019 
Document type:
Dissertation 
Institution:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan 
Advisor:
Jacob, Friedrich (Prof. Dr.) 
Referee:
Jacob, Friedrich (Prof. Dr.); Scherer, Siegfried (Prof. Dr.) 
Language:
en 
Subject group:
BRA Brauwesen 
Keywords:
beer, spoilage, lactic acid bacteria, microbiology 
Translated keywords:
Bier, Bierschädlichkeit, Milchsäurebakterien, Mikrobiologie 
TUM classification:
BRA 400d 
Abstract:
The present study provides a current overview about the spectrum of beer-spoiling bacteria which was obtained by evaluating routine analysis samples in terms of contaminating species and brewing-related questions. A new beer-spoiling species was demarcated from known species and subsequently newly described. The phenotypic and genotypic variability of beer-spoiling L. rossiae isolates was determined. Furthermore, the optimization of a routine analysis method used for the detection of beer-spoili...    »
 
Translated abstract:
Die vorliegende Arbeit enthält einen aktuellen Überblick über das Spektrum bierschädlicher Bakterien, der aus der statistischen Auswertung von Routineanalyse-Proben hinsichtlich der kontaminierenden Spezies sowie brauerei-relevanter Fragestellungen gewonnen wurde. Eine neue bierschädliche Spezies wurde gegen bekannte Arten abgegrenzt und neu beschrieben. Die genotypische und phänotypische Variabilität bierschädlicher L. rossiae-Isolate wurde bestimmt. Des Weiteren wurde die Optimierung der Analy...    »
 
Oral examination:
25.09.2019 
File size:
21347391 bytes 
Pages:
143 
Last change:
15.10.2019