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Original title:
Beurteilung der Bierqualität anhand unterschiedlicher Reduktonklassen
Translated title:
Estimation of beer quality with different classes of reductones
Author:
Burkert, Johannes
Year:
2005
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan
Advisor:
Geiger, Eberhard (Univ.-Prof.Dr.)
Referee:
Wabner, Dietrich (Prof.Dr.)
Format:
Text
Language:
de
Subject group:
BRA Brauwesen
Controlled terms:
Bier Qualität Antioxidans Oxidation Elektroanalyse
TUM classification:
BRA 200d
Abstract:
Als Schutzsubstanzen gegen unerwünschte Oxidation spielen Antioxidantien , die auch einfach als "Reduktone" bezeichnet werden, in der Brauereitechnologie eine große Rolle. Im Fokus der vorliegenden Arbeit stehen Summenparameter, die den Gehalt und die Wirksamkeit dieser Reduktone und damit die Oxidationsanfälligkeit von Bier und Zwischenprodukten bzw. eine bereits erfolgte Oxidation aufzeigen können. Durch Vergleich mit konventionellen Methoden wird gezeigt, dass mit elektrochemischen Summenpara...     »
Translated abstract:
In brewing technology antioxidants often simply called reductones are very important as protective substances against oxidation. This thesis concentrates on summary parameters, which can show the content and the activity of these reductones and so show the liability of beer and intermediate products to oxidation or an oxidation which has already happened. By comparison to conventional methods it is shown that electrochemical summary parameters like “Medium Current Zero Potential” of a cyclovolta...     »
Publication :
Universitätsbibliothek der Technischen Universität München
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=603642
Date of submission:
23.08.2005
Oral examination:
16.11.2005
File size:
1270671 bytes
Pages:
248
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss20051212-1326137866
Last change:
25.02.2006
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