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Original title:
Salinity Tolerance in Egyptian Spring Wheat Genotypes 
Translated title:
Salinity Tolerance in Egyptian Spring Wheat Genotypes 
Year:
2004 
Document type:
Dissertation 
Institution:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan 
Advisor:
Schmidhalter, U. (Prof. Dr.) 
Referee:
Zeller, Friedrich (Prof. Dr.); Hu, Y. (Priv.-Doz. Dr.) 
Format:
Text 
Language:
en 
Subject group:
LAN Landbauwissenschaft 
Keywords:
agronomic traits; Egyptian wheat genotypes; evaluation; physiological traits; salt tolerance 
Translated keywords:
agronomische Eigenschaften; Ägyptische Weizensorten; physiologische Eigenschaften; Salztoleranz; Evaluierung 
TUM classification:
LAN 242d; LAN 311d; LAN 220d 
Abstract:
The study on the evaluation of salt tolerance of Egyptian wheat genotypes compared with the standard salt tolerance genotype of wheat Kharchia based on physiological and agronomic traits is not only important for Egyptian farmers to develop different strategies to increase wheat salt tolerance by agricultural practices, but it also suggests that breeders should consider to include the physiological and agronomic traits such as more tillers, high leaf number, great leaf area, low Na+ and Cl- cont...    »
 
Translated abstract:
Die Ergebnisse dieser Arbeit zeigen, dass die Evaluierung der Salztoleranz ägyptischer Weizensorten basierend auf physiologischen und agronomischen Eigenschaften einerseits von Bedeutung für Landwirte ist, um verschiedene Strategien zur Verbesserung der Salztoleranz durch Bewirtschaftungsmaßnahmen zu entwickeln. Andererseits ergibt sich aus dieser Arbeit, dass Züchter zur Verbesserung der Salztoleranz ägyptischer Weizensorten physiologische und agronomische Eigenschaften berücksichtigen sollten...    »
 
Publication :
Universitätsbibliothek der TU München 
Oral examination:
08.07.2004 
Controlled terms:
Sommerweizen Genotyp Salzresistenz 
File size:
2015168 bytes 
Pages:
116 
Last change:
27.06.2005