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Original title:
Biodiversity of anti-listerial microbial cheese ripening consortia and monitoring of a recombinant Yersinia enterocolitica reporter strain on soft cheese
Translated title:
Biodiversität von anti-listeriellen, mikrobiellen Käse-Reifungskonsortien und Detektion eines rekombinanten Yersinia enterocolitica Reporterstammes in Weichkäse
Author:
Maoz, Ariel
Year:
2003
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan
Advisor:
Scherer, S. (Univ.-Prof. Dr.)
Referee:
Scherer, Siegfried (Prof. Dr.); Kulozik, U. (Univ-Prof. Dr.)
Format:
Text
Language:
en
Subject group:
CIT Chemie-Ingenieurwesen, Technische Chemie, Biotechnologie
Keywords:
food safety; stability of microbial consortia; anti-listerial activity; red smear cheese; Listeria monocytogenes; biodiversity; ripening temperature; Bioluminescnce; lux; Yersinia enterocolitica; online monitoring
Translated keywords:
Lebensmittelsicherheit; Stabilität mikrobiologischer Konsortien; anti-listerielle Aktivität; Rotschmiere Käse; Listeria monocytogenes; Biodiversität; Reifungstemperatur; Biolumineszens; lux; Yersinia enterocoltica; online monitoring
Abstract:
First, the temporal stability and diversity of the bacterial species composition as well as the anti-listerial potential of two different, complex and undefined microbial consortia from red-smear soft cheeses were investigated. Samples from two food producers (R and K) were collected two times each at six months intervals and a total of 400 bacterial isolates were identified by Fourier-transform infrared (FT-IR) spectroscopy and 16S rDNA sequence analysis. Coryneform bacteria represented the maj...     »
Translated abstract:
Die zeitliche Stabilität und Vielfalt der Zusammensetzung der bakteriellen Spezies und ebenso das antilisterielle Potential von komplexen und undefinierten mikrobiellen Konsortien von Rotschmiere Weichkäsen wurde untersucht. Proben von zwei Lebensmittelherstellern (R und K) wurden zweimal innerhalb von sechs Monaten gesammelt. Insgesamt wurden 400 Bakterienisolate durch Fourier Transform Infrarot (FT-IR) Spectoskopie und 16S rDNA Sequenz Analyse identifiziert. Coryneforme Bakterien stellten den...     »
Publication :
Universitätsbibliothek der TU München
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=603376
Date of submission:
14.04.2003
Oral examination:
07.05.2003
File size:
893549 bytes
Pages:
107
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss2003050710799
Last change:
27.06.2005
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