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Original title:
Wirkung fluktuierender Temperatur auf Gemüse in der Nacherntephase 
Translated title:
Effect of fluctuating temperature on vegetables in postharvest phase 
Year:
2001 
Document type:
Dissertation 
Institution:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan 
Advisor:
Weichmann, J. (Univ.-Prof. Dr. agr., Dr. agr. habil.) 
Referee:
Weichmann, J. (Univ.-Prof. Dr. agr., Dr. agr. habil.); Meyer, J. (Univ.-Prof. Dr. rer. hort., Dr. rer. hort. habil.) 
Format:
Text 
Language:
de 
Subject group:
LAN Landbauwissenschaft 
Keywords:
fluktuierende Temperatur; Lagerung; Nacherntephysiologie; Atmung; Transpiration; Van`t Hoffsche Gleichung; Gemüse 
Translated keywords:
fluctuating temperature; storage; postharvest physiology; respiration; transpiration; van`t Hoff`s rule; vegetables 
Controlled terms:
Gemüse Nacherntephysiologie Temperatur 
TUM classification:
LAN 430d; LAN 200d 
Abstract:
Untersucht wurde die physiologische Reaktion von Gemüse auf fluktuierende Temperaturen. Sinusförmige Schwankungen mit unterschiedlicher Hyterese und Schwingungsdauer simulierten Temperaturführungen im Lager. Die Atmungsintensität der untersuchten Gemüsearten (Feldsalat, Spinat, Stangenbohnen, Radies, Tomaten, Einlegegurken, Speisezwiebeln) folgte der Q10-Regel. Die Q10-Werte lagen zwischen 1,4 u. 2,3 und es fand keine Überreaktion statt. Die Geschwindigkeit der Temperaturabweichung hatte keinen...    »
 
Translated abstract:
Physiological reactions of vegetables on fluctuating temperatures were investigated. Sinusoidal deviations with varying extent and duration simulated temperature regimes in a commercial cold storage room. Respiration intensities of the vegetable species investigated (lamb`s lettuce, spinach, runner beans, radishes, tomatoes, pickling cucumbers, onions) behaved according to Van`t Hoff`s rule. The Q10-values ranged from 1.4 to 2.3 and there was no over-reaction observed. The velocity of the temper...    »
 
Publication :
Universitätsbibliothek der TU München 
Oral examination:
05.10.2001 
File size:
3900288 bytes 
Pages:
248 
Last change:
27.09.2005