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Original title:
Optimization-based planning approaches for food supply chains: impact of product and processing characteristics
Translated title:
Optimierung von Wertschöpfungsketten für Lebensmittel: Einfluss von Produkt- und Prozesseigenschaften
Author:
Stefánsdóttir, Bryndís
Year:
2018
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät für Wirtschaftswissenschaften
Advisor:
Grunow, Martin (Prof. Dr.)
Referee:
Grunow, Martin (Prof. Dr.); Almada-Lobo, Bernardo (Prof. Dr.)
Language:
en
Subject group:
WIR Wirtschaftswissenschaften
TUM classification:
WIR 750d
Abstract:
This thesis introduces three types of optimization-based approaches for planning food supply chains at different levels. The approaches are applied to real-life food industry cases. The numerical tests investigate the interdependencies between products and processing technologies, the impact of the shelf life of the products on sustainability objectives, as well as the impact of different cleaning requirements in short-term production scheduling.
Translated abstract:
In der vorliegenden Dissertation werden drei auf mathematischer Optimierung basierende Methoden entwickelt, die sich mit der Planung von Wertschöpfungsketten für Lebensmittel auf verschiedenen Planungsebenen beschäftigen. Die Methoden werden in Fallstudien aus der Lebensmittelindustrie angewandt. Die numerischen Tests analysieren die Interdependenzen zwischen Produkten und Produktionstechnologien, den Einfluss der Produkthaltbarkeit auf Nachhaltigkeitsziele sowie die Auswirkungen von verschieden...     »
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1383002
Date of submission:
21.09.2017
Oral examination:
10.04.2018
File size:
3547459 bytes
Pages:
136
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20180410-1383002-1-0
Last change:
08.06.2018
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