User: Guest  Login
Original title:
Mikrobiologie von Extended-Shelf-Life Milch 
Original subtitle:
Populationsdynamik während der Herstellung und Kühllagerung 
Translated title:
Microbiota of Extended Shelf Life Milk 
Translated subtitle:
Population Dynamics During Processing and Cold Storage 
Year:
2018 
Document type:
Dissertation 
Institution:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan 
Advisor:
Scherer, Siegfried (Prof. Dr.) 
Referee:
Scherer, Siegfried (Prof. Dr.); Vogel, Rudi F. (Prof. Dr.) 
Language:
de 
Subject group:
BIO Biowissenschaften; LEB Lebensmitteltechnologie; OEK Ökotrophologie, Ernährungswissenschaft 
Keywords:
Extended-Shelf-Life Milch, Mikrofiltration, Baktofugation, Verderb, psychrotolerante Sporenbildner 
Translated keywords:
extended-shelf-life milk, microfiltration, bactofugation, spoilage, psychrotolerant spore-forming bacteria 
TUM classification:
OEK 100d; LEB 050d 
Abstract:
Es wurde gezeigt, dass frühzeitiger Verderb von ESL-Milch zum Großteil auf psychrotolerante Sporenbildner und hitzesensitive Postpasteurisierungs-Rekontaminanten zurückzuführen ist. Während bei baktofugierter ESL-Milch eine Transmission der Sporen aus der Rohmilch in das Endprodukt stattfindet, spielt sie bei mikrofiltrierter ESL-Milch nur in Abhängigkeit hoher Sporenzahlen eine Rolle. Vor allem Rekontaminationen aus der Anlage erhöhen das Verderbsrisiko. Eine neue Spezies und eine neue Gattung...    »
 
Translated abstract:
It is shown that premature spoilage of ESL milk is mainly induced by psychrotolerant spore-forming bacteria and post-pasteurization recontaminants. In bactofuged ESL milk a transmission of spores from raw milk to end products was observed. In microfiltered ESL milk, however, it only occurred in rare cases and was associated with elevated spore-counts. Especially recontamination within the plant increases the risk of spoilage. Additionally, a novel species and a novel genus belonging to the Paeni...    »
 
Oral examination:
17.01.2018 
File size:
6876112 bytes 
Pages:
132 
Last change:
02.02.2018