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Original title:
Modification of the structural properties of egg white by mechanical methods prior to membrane based ion-exchange chromatographic fractionation of egg white proteins 
Translated title:
Veränderung der strukturellen Eigenschaften von Eiklar zur nachfolgenden Fraktionierung der Eiklarproteine mittels membranbasierter Ionenaustauschchromatographie 
Year:
2016 
Document type:
Dissertation 
Institution:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan 
Advisor:
Kulozik, Ulrich (Prof. Dr.) 
Referee:
Kulozik, Ulrich (Prof. Dr.); Minceva, Mirjana (Prof. Dr.) 
Language:
en 
Subject group:
LEB Lebensmitteltechnologie 
Keywords:
egg white, fibrillar protein, mechanical treatment, viscosity decrease, ion exchange chromatography, membrane adsorber, lab scale, pilot scale 
Translated keywords:
Eiklar, fibrilläres Protein, mechanische Methoden, Viskositätssenkung, Ionenaustauschchromatographie, Membranadsorber, Labormaßstab, Pilotmaßstab 
TUM classification:
OEK 100d; LEB 050d 
Abstract:
Egg white is a raw material that consists of many bio-functional proteins. Their fractionation by classical chromatographic processes is impaired by the structural properties of egg white. Thus, egg white characteristics need to be modified prior to chromatographic fractionation. Mechanical devices offer a suitable method for this purpose. The subsequent fractionation was carried out with membrane based ion exchange chromatography, in lab scale as well as in pilot scale. 
Translated abstract:
Eiklar beinhaltet viele bio-funktionelle Proteine. Allerdings ist deren Fraktionierbarkeit mit Hilfe von klassischen Chromatographieverfahren durch die strukturellen Eigenschaften des Eiklars limitiert. Folglich müssen die Eiklarcharakteristika vor einer chromatographischen Fraktionierung modifiziert werden. Mechanische Methoden bieten hierfür eine adäquate Lösung. Die nachfolgende Fraktionierung wurde sowohl im Labor- als auch im Pilotmaßstab mittels einer membranbasierten Ionenaustauschchromat...    »
 
Series:
Lebensmitteltechnologie 
ISBN:
978-3-8439-2982-0 
Oral examination:
05.09.2016 
Last change:
05.04.2017