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Original title:
Food choice during the complementary feeding period – Variety in dietary practice and experimental optimisation using (LC-)PUFA rich foods 
Translated title:
Lebensmittelauswahl während der Beikostphase - Vielfalt in der Ernährungspraxis und experimentelle Optimierung durch Verwendung (LC-)PUFA reicher Lebensmittel 
Year:
2016 
Document type:
Dissertation 
Institution:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan 
Advisor:
Witt, Heiko (Prof. Dr.) 
Referee:
Witt, Heiko (Prof. Dr.); Kersting, Mathilde (Prof. Dr.) 
Language:
en 
Subject group:
OEK Ökotrophologie, Ernährungswissenschaft 
TUM classification:
OEK 100d; LEB 050d 
Abstract:
An appropriate food choice during the complementary feeding period may imprint healthy food preferences and positively affect infant’s development. This thesis investigated (a) the food offer and variety in complementary meals in Germany and (b) the effects of an optimised n-3 (LC-)PUFA supply via complementary food (fish, rapeseed oil) on infant’s fatty acid status and development in the second 6 months of life. The latter was conducted as part of the joint research RCT PINGU. 
Translated abstract:
Eine entsprechende Lebensmittelauswahl in der Beikostphase könnte die Präferenz für gesunde Lebensmittel prägen und die Entwicklung des Säuglings positiv beeinflussen. Diese Arbeit untersuchte (a) das Lebensmittelangebot und die -vielfalt in Beikostmahlzeiten in Deutschland und (b) die Effekte einer optimierten n-3 (LC-)PUFA Zufuhr über die Beikost (Fisch, Rapsöl) auf den Fettsäurestatus des Säuglings und die Entwicklung in der zweiten Hälfte des 1. Lebensjahrs. Letzteres wurde im Rahmen der ran...    »
 
Oral examination:
27.09.2016 
File size:
1640987 bytes 
Pages:
120 
Last change:
05.12.2016