Intake estimation plays a central role in the course of the safety evaluation of flavouring substances. Data regarding occurrence and concentrations of five monoterpenes were elaborated in ‘Earl Grey’ teas from member states of the European Union and subjected to statistical analyses. In addition, transfer rates of the flavouring substances upon hot water infusions were determined. These data sets were essential to calculate the exposure to flavouring substances via consumption of tea beverages. «
Intake estimation plays a central role in the course of the safety evaluation of flavouring substances. Data regarding occurrence and concentrations of five monoterpenes were elaborated in ‘Earl Grey’ teas from member states of the European Union and subjected to statistical analyses. In addition, transfer rates of the flavouring substances upon hot water infusions were determined. These data sets were essential to calculate the exposure to flavouring substances via consumption of tea beverages.... »
Übersetzte Kurzfassung:
Für die Sicherheitsbewertung von Aromastoffen spielt die Abschätzung deren Aufnahmemengen eine entscheidende Rolle. Vorkommen und Gehalte von fünf Monoterpenen wurden in ‘Earl Grey’ Tees aus Mitgliedsstaaten der Europäischen Union untersucht und statistischen Auswertungen unterzogen. Zusätzlich wurden Transferraten der Aromastoffe im Zuge von Heißwasseraufgüssen bestimmt. Diese Datensätze erwiesen sich als essentiell für Berechnungen der Aufnahme von Aromastoffen über den Verzehr von Teegetränken. «
Für die Sicherheitsbewertung von Aromastoffen spielt die Abschätzung deren Aufnahmemengen eine entscheidende Rolle. Vorkommen und Gehalte von fünf Monoterpenen wurden in ‘Earl Grey’ Tees aus Mitgliedsstaaten der Europäischen Union untersucht und statistischen Auswertungen unterzogen. Zusätzlich wurden Transferraten der Aromastoffe im Zuge von Heißwasseraufgüssen bestimmt. Diese Datensätze erwiesen sich als essentiell für Berechnungen der Aufnahme von Aromastoffen über den Verzehr von Teegetränke... »