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Original title:
Biosynthesis of Acylphloroglucinol Glucosides in Strawberry Fruit 
Translated title:
Biosynthese von Acylphloroglucinol Glukosiden in der Erdbeerfrucht 
Year:
2015 
Document type:
Dissertation 
Institution:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan 
Advisor:
Schwab, Wilfried (Prof. Dr.) 
Referee:
Schwab, Wilfried (Prof. Dr.); Poppenberger-Sieberer, Brigitte (Prof. Dr.) 
Language:
en 
Subject group:
BIO Biowissenschaften; CHE Chemie; CIT Chemie-Ingenieurwesen, Technische Chemie, Biotechnologie 
TUM classification:
CHE 870d 
Abstract:
We demonstrate that strawberry plants are able to synthesize and accumulate acylphloroglucinols (APG) with exciting pharmacological properties due to the catalytic properties of bifunctional polyketide synthase enzymes. The APG aglycones can be further glucosylated by FaGT07876 in strawberry. Besides, we describe an UDP-glucose: 4-hydroxy-2,5-dimethyl-3(2H)-furanone glucosyltransferase from strawberry fruit. 
Translated abstract:
Wir zeigen, dass Erdbeerpflanzen aufgrund der katalytischen Eigenschaften von bifunktionalen Polyketid-Synthase Enzymen in der Lage sind Acylphloroglucinole (APG) mit interessanten pharmakologischen Merkmalen zu synthetisieren und akkumulieren. Die APG Aglyka können anschließend durch FaGT07876 in Erdbeeren glukosyliert werden. Zusätzlich beschreiben wir eine UDP: 4-Hydroxy-2,5-dimethyl-3(2H)-furanon Glukosyltransferase aus der Erdbeerfrucht. 
Oral examination:
18.09.2015 
File size:
4597757 bytes 
Pages:
148 
Last change:
30.09.2015