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Original title:
Encapsulation-related characterisation and applications of thermal whey protein hydrogels
Translated title:
Verkapselungsbezogene Charakterisierung und Anwendungen thermischer Molkenproteinhydrogele
Author:
Betz, Michael
Year:
2013
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan
Advisor:
Prof. Dr.-Ing. Ulrich Kulozik
Language:
en
Subject group:
LEB Lebensmitteltechnologie
Keywords:
Microencapsulation, Whey proteins, Anthocyanins, Aerogel, Gel
Translated keywords:
Mikroverkapselung, Molkenproteine, Anthocyane, Aerogel, Gel
TUM classification:
LEB 054d ; CIT 840d ; CHE 893d ; LAN 835d
Abstract:
The objective of the present thesis was to open up new possibilities for protecting sensitive substances in foods by means of encapsulation of these compounds in protein-based matrices. Protein gels, which are significantly denser than polysaccharide-based matrices, were generated by means of the emulsion method and subsequent thermal gelation. The swelling behavior and the related nominal mesh size of the gels as well as the diffusive release characteristics of the encapsulated compound (bilber...     »
Translated abstract:
Ziel war, durch Verkapseln von sensitiven Stoffen in Proteinmatrices neue Möglichkeiten zum Schutz anfälliger Substanzen im Lebensmittel zu erschließen. Proteingele, erzeugt über ein Emulsionsverfahren mit anschließender thermisch induzierter Gelbildung, sind wesentlich dichter als solche aus Polysacchariden. Quellungsverhalten, damit verbunden die nominelle Maschenweite des Gels sowie das diffusive Freisetzungsverhalten der verkapselten Substanz (antioxidativ wirkende Anthocyane aus Heidelbeere...     »
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1113177
Controlled terms:
Mikroverkapselung ; Bioaktive Verbindungen ; Molkenproteine ; Hydrogel ; Functional Food
Last change:
03.03.2014
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