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Original title:
Immunoanalytical Determination of Mycotoxins in Food with an Automatized Instrumental Platform 
Translated title:
Immunoanalytische Bestimmung von Mykotoxinen in Lebensmitteln mit einem automatisierbaren Instrument 
Year:
2011 
Document type:
Dissertation 
Institution:
Fakultät für Chemie 
Advisor:
Niessner, Reinhard (Prof. Dr.) 
Referee:
Niessner, Reinhard (Prof. Dr.); Schieberle, Peter (Prof. Dr.) 
Language:
en 
Subject group:
CHE Chemie 
Keywords:
Ochratoxin A, OTA, MCR 3, green coffee 
Translated keywords:
Ochratoxin A, OTA, MCR 3, Rohkaffee 
TUM classification:
UMW 150d; UMW 151d; UMW 199d; BIO 320d; CHE 880d; LEB 034d 
Abstract:
Mycotoxins, in particular ochratoxin A (OTA), may contaminate important crops. To ensure that legal contamination limits are not exceeded, fast, sensitive, robust and reproducible detection methods are needed. We developed an indirect competitive immunoanalytical method for the detection of OTA in green coffee. The MCR 3, an automatic chip reader instrument, and a regenerable glass chip were used. The method may be used for multi-toxin detection in the future. 
Translated abstract:
Toxische Mykotoxine, insbesondere Ochratoxin A (OTA), können wichtige Kulturpflanzen kontaminieren. Es werden schnelle, ausreichend sensitive, robuste und reproduzierbare Detektionsmethoden benötigt, damit die Einhaltung gesetzlicher Höchstwerte in Lebensmitteln überwacht werden kann. In der vorliegenden Arbeit wurde unter Verwendung eines automatisierten Chip-Readers (Munich Chip Reader 3, MCR 3) und eines regenerierbaren (Glas)Chips, eine indirekt kompetitive immunanalytische Methode für die...    »
 
Oral examination:
19.08.2011 
File size:
3256175 bytes 
Pages:
167 
Last change:
22.05.2012