A Study in Direct Policy Search
Eine Studie im Bereich Direct Policy Search
Fakultät für Informatik
Schmidhuber, H. Jürgen (Prof. Dr.)
Bungartz, Hans-Joachim (Prof. Dr.)
DAT Datenverarbeitung, Informatik
reinforcement learning, black box optimization, policy gradients, POMDPs,
partiell observable Umgebungen, Black Box Optimierung
Reinforcement learning in partially observable environments is an important and challenging problem. Since many value function-based methods have been shown to perform poorly, we study direct policy search methods instead. The aim of this work is to advance the state-of-the-art in direct policy search and black box optimization. Its contributions include four new algorithms: (1) a novel algorithm which backpropagates recurrent policy gradients through time, as such learning both memory...    »