Originaltitel:
Model-based runtime analysis of distributed reactive systems
Übersetzter Titel:
Modellbasierte Laufzeitanalyse von verteilten reaktiven Systemen
Fakultät für Informatik
Broy, Manfred (Prof. Dr. Dr. h.c.)
Broy, Manfred (Prof. Dr. Dr. h.c.); Stevens, Perdita (Dr.)
Fachgebiet:
DAT Datenverarbeitung, Informatik
Stichworte:
distributed reactive systems, runtime analysis, LTL, runtime verification, model-based diagnosis
Übersetzte Stichworte:
verteilte reaktive Systeme, Laufzeitanalyse, LTL, runtime verification, modellbasierte Diagnose
Schlagworte (SWD):
Echtzeitsystem; Verteiltes System; Formale Methode; Temporale Logik; Laufzeit; Verifikation
TU-Systematik:
DAT 263d
Kurzfassung:
As interactions and dependencies within distributed reactive systems increase, the problem of detecting failures which depend on the exact situation and environmental conditions they occur in grows. As a result, not only the detection of failures is increasingly difficult, but also the differentiation between the symptoms of a fault, and the actual fault itself, i. e., the cause of a failure. This thesis proposes an efficient approach for the analysis of distributed reactive systems...    »