Masterarbeit
Özge Sahin
Title:
Statistical Analysis of the Number of Sales of a Pharmacy Product
As the amount of data has increased more and more over the years, the statistical analysis of the data has gained much more importance. Each data set needs a special model and the interpretability of the results is crucial for data owners. We provide a statistical analysis of the number of sales of a pharmacy product, which investigates the explanatory power of the Google trends, the temperature and the state holidays data in Germany together with the harmonic regression components. We find that...    »

Da die Datenmenge im Laufe der Jahre immer mehr gestiegen ist, hat die statistische Analyse der Daten an Bedeutung gewonnen. Jeder Datensatz benötigt einen speziellen Modellansatz. Außerdem ist die Interpretierbarkeit der Modellergebnisse für den Datenbesitzer entscheidend. Wir entwickeln eine statistische Analyse eines Apothekenproduktverkaufs, der die Aussagekraft von Google Trends, der Temperatur und Feiertagsdaten in Deutschland sowie der harmonische Regressionskomponenten untersucht. Wir st...    »

DDC:
510 Mathematik